Hvorfor Farm Food HE?

Farm Food HE: presset, naturlig hundefôr siden 1982.

Farm Food HE inneholder ikke kjemiske antioksidanter, konserveringsmidler, tilsatte fargestoffer, aromastoffer eller smaksstoffer.

På grunn av renhetsgraden på råstoffene som brukes er det ikke nødvendig å tilsette kjemiske antioksidanter og konserveringsmidler til Farm Food HE. Det er også grunnen til den begrensede holdbarheten til Farm Food HE (inntil 6 måneder etter produksjon). Blant annet på grunn av at det ikke er tilsatt konserveringsmidler, er det viktig at produktene kan «puste» for å unngå gjæring og muggdannelse.

Det betyr at man IKKE må oppbevare Farm Food HE i lufttette tønner eller annen emballasje hvor oksygen ikke slipper til!

Farm Food HE inneholder ikke bindemidler.

Bindemidler tilføyes ofte for å oppnå hardere biter. Ulempen er imidlertid at de binder bestemte næringsstoffer i tarmkanalen slik at de ikke kan opptas. Dette kan føre til ubalanse i ernæringen, som kan ha svært uheldig effekt på hundens helse på lengre sikt. Siden det ikke brukes bindemidler, kan det noen ganger oppstå mel eller små biter. Men det godtar vi, for det viktigste er tross alt hundens helse!

Farm Food HE er ikke ekstrudert.

Farm Food HE er presset. For å unngå at viktige næringsstoffer som protein og fett skades eller vitaminer går tapt, blir Farm Food HE ikke ekstrudert, men kaldpresset. Alle ingredienser som må kokes for å kunne fordøyes (korn) blir behandlet før de bearbeides sammen med de andre ingrediensene.

Hunden får større livslyst og mer stabil karakter.

Vi får stadig høre at hundene blir mye livligere og blidere etter at de har begynt å få Farm Food HE. Det skyldes de høyverdige og rene råstoffene vi bruker. Fordi vi bruker hovedsakelig høyverdige (nederlandske) storfekjøttproteiner og hemoglobinpulver, kreves det et proteininnhold på 24 % for å dekke behovet for aminosyrer. Derfor oppstår det betraktelig mindre avfallstoffer ved fordøyelsen, slik at leveren belastes mindre.

Det faktum at vi ikke tilsetter farge-, aroma- og smaksstoffer eller kjemiske antioksidanter, bindemidler og konserveringsmidler til Farm Food HE, har sannsynligvis en stabiliserende og positiv effekt på hundens humør.

Hunden blir kraftigere og mer muskuløs.

Hundens naturlige føde består av pattedyr. Derfor ble det tatt hensyn til hundens naturlige kosthold under utviklingen av Farm Food HE. Og derfor brukes det storfekjøtt og hemoglobinpulver som proteinkilde ved tilberedning av Farm Food HE. Aminosyremønsteret i storfekjøtt tilsvarer best hundekroppens naturlige utvikling. Derfor bidrar det til at hunden blir kraftigere og mer muskuløs.

Farm Food HE inneholder ikke kylling eller annet fjærfe.

Fordi mesteparten av kyllingen (fjærfe) som er tilgjengelig slaktes på høydepunktet av veksten (slaktekyllinger er 5 til 6 uker gamle) inneholder kyllingkroppene mye naturlig veksthormon (de naturlige veksthormonene kommer fra kyllingens hypofyse). Dessuten inneholder brusken mye prolin, en såkalt «aminosyre» som motarbeider virkningen av ekte aminosyrer (prolin er en antagonist).

En kombinasjon av ovennevnte faktorer har etter vår erfaring en negativ innvirkning på hundens helse. Det er særlig veksten til unge hunder og fruktbarheten til eldre hunder som synes å bli påvirket av de naturlige veksthormonene. Ved bruk av voksne høns (som f.eks. slaktes etter at de ikke lenger legger egg) oppstår disse uheldige effektene ikke, eller i mye mindre grad.

Unge hunder vokser mye mer regelmessig.

En valp som får Farm Food HE fra begynnelsen av, i kombinasjon med Farm Food Fresh Vom & Hjerte Komplett, vokser mer regelmessig og uten svingninger og voksesmerter. Den regelmessige veksten gir bedre knokkelutvikling og sørger for at hundens leddbånd og sener utvikler seg i et jevnt tempo, også i forhold til knokkelutviklingen, slik at de blir mye mer stabile.

Vi får stadig bekreftelser fra oppdrettere som forteller at hundene har riktige proporsjoner under veksten. Det er påfallende at hundene synes å vokse langsommere i forhold til valper i det samme kullet som får et annet fôr, men når de er fullvokste blir de like store. Dette er særlig påfallende for de større rasene.

Bedre og tettere pels.

Særlig når det brukes rent storfefett, som ikke oppvarmes til mer enn 90 °C før det bearbeides til Farm Food HE, (supplert med lecitin og kaldpresset linfrøolje eller skotsk lakseolje for ekstra omega 3 og 6 fettsyrer), fører det til mindre belastning av hundens stoffskifte. Farm Food HE er ikke ekstrudert, men er kaldpresset, og det bidrar til forbedring av huden og pelsens kvalitet.

Disse kjensgjerningene, sammen med høy proteinkvalitet og utelating av bindemidler, kjemiske antioksidanter og konserveringsmidler, bidrar til at man unngår problemer med huden og pelsen som skyldes fôret, og pelsens farge og struktur blir slik den skal være!

Eldre hunder får «en ny ungdom».

Påfallende mange hundeeiere forteller at eldre hunder som får Farm Food HE blir mye mer aktive og livlige enn like gamle hunder som får annet fôr.

Mange hundeeiere forteller oss at deres hund får en «ny ungdom» etter at den har fått Farm Food HE. Dette skyldes utelukkende den unike sammensetningen og den høye renheten til Farm Food HE, som dessuten er helt intakt fordi fôret ikke ekstruderes, men kaldpresses.

Farm Food HE gir god avføring.

Hunder som får Farm Food HE har som regel svært god avføring. Ingen tynn avføring med merkelig farge, men ganske mørk, fast avføring. Hunder som får Farm Food HE har mye mørkere avføring enn hunder som får annet fôr. Dette skyldes utelukkende at fôret er lett fordøyelig.

Farm Food HE inneholder mye energi pr. kilogram og har derfor en fordøyelighet på over 86 %. Etter en tilvenningsperiode er mengden avføring forholdsvis liten. Avføringen har imidlertid tilstrekkelig høyt fuktinnhold til at hunden ikke trenger å presse. Avføringens konsistens sørger også for at hundens analkjertler «masseres» når hunden gjør fra seg.

Farm Food HE er beregnet til alle hunder i alle aldre.

Fordi hunder med forskjellig alder eller forskjellig aktivitetsnivå ikke trenger et annet fôr, men bare mer eller mindre av et fôr som er biologisk i balanse, kan alle hunder, fra valp til senior, få den samme typen Farm Food HE. Hvis din hund har glutenallergi, finnes det imidlertid en spesiell (hvete)glutenfri variant med det samme næringsinnholdet.

Til valper og små raser har vi Farm Food HE «Mini». Sammensetningen er nøyaktig den samme som det vanlige fôret, men med litt mindre størrelse (6 mm) slik at fôret er lettere å spise for valper og små raser.

Farm Food HE, en god prebiotika-kilde.

Farm Food HE inneholder prebiotika i form av inulin, som er en uoppløselig sukkertype (FOS) som fremstilles av blant annet sikorirøtter. Farm Food HE er derfor godt egnet til å gi de gode bakteriene i tarmfloraen ekstra næring.

Farm Food HE kan utmerket kombineres og blandes med Farm Food Fresh Komplett. Farm Food HE er derfor et godt valg ved siden av Farm Food Fresh fôr med ferskt kjøtt.

Rene råstoffer og ingredienser som er egnet til menneskeføde.

Det stilles de samme kvalitetskravene til alle råstoffer og ingredienser som brukes i Farm Food HE som til produkter som skal brukes til menneskeføde. Sammensetningen og kvaliteten på råstoffene som brukes i Farm Food HE sørger for en optimal biologisk balanse, en høy biologisk verdi på proteinene og en høy fordøyelighet på over 86 %.

Farm Food HE: presset, naturlig hundefôr siden 1982.

Vi legger stor vekt på kvaliteten og renheten av alle ingrediensene som brukes til tilberedning av Farm Food HE. Det gjør vi for å unngå overbelastning av leveren. Det er årsaken til at hunder har stort utbytte av Farm Food HE også på lengre sikt.


Bemerk følgende: Farm Food Fresh er foreløpig ikke tilgjengelig i hele Europa. Der det står Farm Food Fresh Vom & Hjerte Komplett, kan du erstatte 20  % av Farm Food HE med den doble mengden av uvasket vom og blande med Farm Food HE.

Farm Food Fresh Vom & Hjerte Komplett har alle næringsstoffene for et komplett og sunt måltid, mens uvasket vom ikke er et komplett måltid. En hund trenger minst 75  % av næringsstoffene i Farm Food HE for å få et komplett måltid, og resten av måltidet kan erstattes med uvasket vom for å stimulere tarmfloraen.

50 gram Farm Food HE tilsvarer 100 gram Farm Food Fresh.

Så hvis du gir en hund 100 gram (eksempel!) Farm Food HE per måltid (men heller ville gitt din hund FF Fresh Komplett) kan du gi den 80 gram Farm Food HE og 40 gram uvasket vom (det dobbelte av de 20  %).

Som et alternativ til Farm Food Vom & Hjerte Komplett eller uvasket vom, kan du gi et komplett måltid med ferskt kjøtt som inneholder minst 60  % vom (skitten eller uvasket).

 

Farm Food HE produkter