Oppbygging av tarmbakterier er meget viktig!

En sunn tarmflora er en av de viktigste byggesteinene for din hunds generelle helse. Hvis tarmfloraen er ute av balanse eller utilstrekkelig, er helseproblemer ikke til å unngå. Hud, pels og fordøyelsesproblemer eller allergier stammer ofte fra en forstyrrelse av tarmfloraen. Det er grunnen til at vi alltid har anbefalt kundene våre å inkludere såkalte «ferskt kjøtt-dager» basert på uvasket grønn kalun i hundens diett for å utfylle tørrfôret, da det inneholder naturlige probiotika og prebiotika.

darmflora - Anatomy-of-a-dog-Magnify-Combined.png

Prebiotikaene, nyttige bakterier og enzymer som finnes i Farm Food Fresh Menu i kombinasjon med den unike sammensetningen av ingrediensene, kan erstatte deler av denne probiotiske effekten av rå grønn kalun.

Prebiotika er spesifikke fibre i dietten som ikke løses opp av magesyren, og ikke fordøyes i tynntarmen. De ankommer derfor tykktarmen ufordøyd. Der fungerer de som mat for tarmbakteriene. Mens de brytes ned av disse bakteriene frigjøres det nyttige stoffer som fremmer god helse, noe som igjen stimulerer kontinuerlig tilstedeværelse, vekst og aktivitet i tarmfloraen.

I tillegg har vi alltid påpekt at et komplett høykvalitetsprodukt av ferskt kjøtt er en god og sunn måte å fôre hunden din på.

Dannelse av tarmfloraen

På samme måte som alle andre nyfødte vesener har ikke valper tarmflora før de blir født. De første bakteriene tas inn i fødselkanalen under fødselen. Etter fødselen kommer valpene stadig mer i kontakt med bakterier fra morens omgivelser. Ettersom de drikker melk fra moren er pH-en (surhetsgraden) i magen høy nok til at disse bakteriene kan passere magen uskadet. Når de ankommer tarmene fester de seg til tarmveggen, og slik begynner tarmfloraen å bygge seg opp.

Så lenge valpene drikker melk består tarmfloraen stort sett av bifidusbakterier. Disse er ekstremt verdifulle, siden de såkalte «nyttige bakteriene» produserer forskjellige syrer som kan drepe skadelige bakterier.

Når valpene begynner å drikke melk vil pH-en (surhetsgraden) i tarmene reduseres. Skadelige bakterier har mindre sjanse til å nå frem til bakteriene. Imidlertid vil de fleste nyttige bakteriene, som kom seg gjennom under dieperioden, heller ikke komme seg gjennom lenger. I naturen ser vi at dette kompenseres av at valpene får mat som foreldrene har kastet opp. Og på denne måten fortsetter utviklingen av en sunn og balansert tarmflora.

Spesielt for valper er det viktig at den første faste føden de spiser gir næringsstoffer, men også at den hjelper til med å støtte en frisk og balansert tarmflora. Det er grunnen til at vi anbefaler å kun gi dem Farm Food Fresh Menu i de første ukene (om nødvendig kan det suppleres med Farm Food No. 1) i tillegg til morsmelk.

Det anbefales å begynne med «Storfe komplett» og å gradvis gå over til «Kalun og hjerte komplett» når valpene er 6 måneder gamle.

Egnet for alle livsfaser som daglig fôr eller tilleggsfôr.

Som nevnt tidligere er det derfor en selvfølge at Farm Food Fresh Menu «Kalun og hjerte komplett» og «Storfe komplett» er ekstremt godt egnet som et daglig måltid til hunden din, uansett alder eller rase, da det inneholder alle nødvendige næringsstoffer, vitaminer og mineraler. Det kan også brukes til å blandes med vårt komplette kaldpressede hundefôr Farm Food HE.

Imidlertid bør du ikke blande Farm Food Fresh Menu med ekstrudert eller stekt tørrfôr, siden de fordøyes ulikt. Dette kan midlertidig føre til tynn avføring.

Farm Food HE & Valpenmelk