Avgiftning

Avgiftning er en prosess som lar kroppen kvitte seg med alle giftstoffene som har samlet seg opp over tid. Spesielt må leveren kunne ha muligheten til å rense seg selv for at denne prosessen skal kunne skje. Mengden giftige stoffer som kommer inn i kroppen bør også være lavere enn mengden giftige stoffer som brytes ned. Dette frigjør leverkapasitet slik at denne renselsesprosessen faktisk kan finne sted.

Når du bytter til Farm Food, vet du at hunden din aldri trenger å fordøye overflødige stoffer og kunstige tilsetningsstoffer,  slik at leveren får mulighet til å rense seg. Under denne renselsesprosessen, og et par dager etterpå, vil hunden din drikke mer enn vanlig som en reaksjon på de frigitte giftstoffene som må skylles ut gjennom nyrene. Det er derfor viktig for hunden din at den alltid har tilgang til drikkevann.

Mat med feil sammensetning, f.eks. med overdrevent høye proteinnivåer, vil ikke bidra til avgiftningen siden leveren vil være for opptatt med å bryte ned overflødige proteiner.

Når en hund begynner å avgiftes etter å ha byttet til Farm Food, ser vi ofte at hudproblemer midlertidig blir verre og/eller at hunden begynner å røyte noe voldsomt. Etter en stund vil disse effektene forsvinne og du vil se en ny – og bedre – hud og pels dukke opp. En slik midlertidig økning i problemene for hunden din er faktisk en positiv utvikling.

I tillegg til disse effektene, har hunder også ofte mer avføring når de bytter til Farm Food, og denne har ofte en slags (slimete) film. Dette er et resultat av at tarmene renses for alle stoffene som har bygget seg opp i tykktarmen over tid.

Når hunden din produserer mer avføring enn normalt etter at du har byttet til Farm Food, er dette også et tegn på dårlig balanse i tarmbakteriene og det er nødvendig å gjenopprette tarmfloraen igjen.

En velbalansert tarmflora er essensielt for god helse!

Relaxed Healthy Dog